Informačná stránka o meste Poltár
Novinky
Facebook:
Kalendár:
apríl 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

JEDNA KRÁDEŽ Z MNOHÝCH SA ZAČÍNA OBJASŇOVAŤ.

    V Poltári už aj vrabce čvirikajú, že ťažkoodchádzajúci bývalý primátor sa podieľal tesne po voľbách na krádeži oceľových profilov z areálu MsPS. Profily pochádzajú z bývalej tehelne, ktorú mesto odkúpilo cestou likvidátora od Fondu národného majetku.

    Z toho, čo odznelo na schôdzi MsZ dňa 27. 12. 2018 a 24. 1. 2019 a tiež to, čo sa mne a môjmu kolegovi tiež aktivistovi, podarilo dnes (6. 2. 2019) zistiť, už vieme skoro presne poskladať celú skladačku tejto rafinovanej krádeže. Dnes už vieme, že túto akciu previedla organizovaná skupina, nie jednotlivec.

   Bývalý riaditeľ MsPS priznal, že na príkaz bývalého primátora PG otvoril počas jednej soboty areál a vpustil do dvora kamión a nakladač. Oceľové profily, ktoré boli uskladnené vo dvore, boli naložené a odvezené, podľa bývalého riaditeľa, niekde na Prievranu.

   Dnes (6. 2. 2019) som úplnou náhodou aj s kolegom išiel na Prievranu, nechtiac som zbehol do areálu kaolínovej bane, ktorá sa nachádza na Prievrane a patrí firme PJ CLAYSTONE s.r.o. Na priloženej fotke môžete vidieť, kto je vlastníkom tejto firmy. Som presvedčený, že občania Poltára sú natoľko informovaní, že hneď pochopia, že sa tu opäť zišli „bratia v zbrani“.

    No a z tohto spolku nemôže nič dobré vzísť, len zbojstvo. A tak aj bolo. Pri pohľade za plot sa nám naskytol zaujímavý pohľad. Kopa oceľových profilov, ktoré sa náramne podobali na tie ukradnuté.

    Ďalší priebeh dnešného dňa bol nasledujúci: na miesto nálezu prišla privolaná policajná hliadka z Poltára aj s dvomi zamestnancami MsPS a dvomi poslancami MsZ. Títo následne potvrdili, že objavené profily sa zhodujú s tými ukradnutými. Musím pochváliť privolaných príslušníkov polície za vysoko profesionálny prístup pri zdokumentovaní nálezu. Okamžite volali na kriminálku vyšetrovateľke a informovali ju o nájdených profiloch. Dúfam, že po tomto už nebudú snahy usmerniť vyšetrovanie tak, ako je na Slovensku zvykom, že „naši ľudia“ nič nespravili.

    Dnes zasvietilo malé svetielko nádeje, že aj bývalý primátor spoločne so všetkými kumpánmi, ktorí sa na tomto zbojstve podieľali, dostanú zaslúžený trest.

Ján Štefančík

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *