Informačná stránka o meste Poltár
Novinky
Facebook:
Kalendár:
október 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Baba Jaga – hlásna trúba „zeleného Vševedka“.

     Bol som rozhodnutý, že sa už nebudem zapodievať „strigami“ ani kdejakými trúbami, hlavne tou, na ktorú falošne vytrubuje náš známy konšpirátor, taký „…lóg“, proste odborník na všetko.

Nájdete ho tu: https://www.facebook.com/michal.dudas.5209

Ako môžete vidieť na priloženom obrázku č.1, už je z neho aj samozvaný ekonóm. Kam sa hrabú nejakí za veľa peňazí vyštudovaní ekonómovia? Čo šikovnejší, kúpia si počítač, naučia sa ho zapnúť a hurá, ide sa.

      Viac ma však zaujala jeho hlásna trúba, rozprávková Baba Jaga, vlastne tie falošné tóny ktoré sa jej podarilo vylúdiť.

Doplnim ze niektorym ludom musi byt smutno aj za vodickou ktoru „cicali“ na ucet Slovglassu. Vsak ujo?“

Však posúďte, na obrázku č.2.

     Tak teda, teta striga (alebo ujo?), s tým cicaním je to takto: V roku 1960 – 1962 robili geologický prieskum, pre budúce studne ktoré mali slúžiť budúcej sklárni pre zabezpečenie vody pre výrobu skla. Už vtedy sa zistilo, že v štyroch domoch v blízkosti týchto studní stratia vo svojich studniach vodu. Po spustení výroby v Poltárskej sklárni v roku 1971 sa táto hrozba stala realitou. 5 studní v Hájikoch začalo dodávať vodu do sklárne.

    Občania z týchto domov ostali bez vody. Po podaní sťažnosti vtedajší predseda MNV pochopil, že týmto občanom sa stala krivda, keď boli vlastne okradnutí o to najcennejšie a najpotrebnejšie k životu a to je voda. A v roku 1972 bola vybudovaná vodovodná prípojka zo sklárne až k týmto domom.

     Bolo to spravodlivé riešenie. Dovtedy občania neplatili za vodu zo svojich studní, prečo by mali platiť za to, čo im bolo najprv ukradnuté a potom len vrátené.

     Takže teta striga, aké cicanie na účet Slovglassu? Ale toto všetko vie aj náš „všeodborník“. „Pracoval“ v sklárni na údržbe a dobre vie, aká bola skutočnosť s vodou v Hájikoch. Napriek tomu nechá zatrúbiť svoju strigu takéto klamstvo?

Samozrejme, že v dnešnej dobe by sa to už ťažšie riešilo, ak vôbec. Dnes vás zlodeji okradnú a ešte sa vám drzo vysmejú. A Slovák urobí čo? Zaťapká, ukloní sa a „podá korbáč“.

     A neodpustím si jednu radu primátorke: pani primátorka, zamestnaj tohto „všestranného“ …lóga a ekonóma na MsÚ, môžeš prepustiť najmenej 5 úradníkov. On to všetko stihne. Však má nejaké školy, nie? Ja viem o jednej, volali to hnojárka.

Ján Štefančík

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *